Cast "Band of brothers" op bezoek in Bastenaken

Een deel van de cast van de Amerikaanse televisieserie "Band of Brothers", over de Tweede Wereldoorlog, is naar Bastenaken gereisd om het Ardennenoffensief te herdenken. Voor de fans een uitgelezen moment om dertien acteurs uit de serie in levende lijve te ontmoeten.

De televisieserie "Band of brothers" is een coproductie van Steven Spielberg en Tom Hanks. De serie loopt sinds 2001 op de Amerikaanse zender HBO. Ze vertelt het verhaal van de Easy Compagnie van het Amerikaanse leger, die na de landing in Normandië ook deelnam aan de Slag om de Ardennen.

Dat offensief, intussen 72 jaar geleden, wordt elk jaar herdacht. Vanavond gebeurde dat in het gezelschap van een reeks Amerikaanse acteurs, onder wie Rick Gomez (alias Georges Luz), James Madio (Frank Perconte), Shane Taylor (Eugene 'Doc' Roe) en Dale Dye (Robert Sink).

De plaatsen waren al maanden op voorhand uitverkocht. De opbrengst van de fandag gaat naar de World War II Foundation. Zaterdag zullen de acteurs nog op het balkon van het stadhuis te zien zijn en zondag bezoeken ze het Bois Jacques.

Meest gelezen