Mechels bedrijf gaat chip inplanten bij werknemers

Het Mechelse bedrijf New Fusion gaat volgende week een chip inplanten bij een aantal van zijn personeelsleden. Met de chip zullen ze bijvoorbeeld de deuren van het bedrijf kunnen openen. Zes van de twaalf personeelsleden hebben zich hiervoor vrijwillig opgegeven.

"Het is een ludiek project", legt zaakvoerder Vincent Nys uit. "Maar het is ook een statement naar de toekomst: bereid je voor op de toekomst en sta er open voor." De chip zal worden ingeplant tussen duim en wijsvinger. De chip laat toe om deuren te openen, waardoor de werknemers met een chip geen sleutels of badge meer nodig zullen hebben.

Maar ze bieden ook ook nog andere mogelijkheden, zegt Nys. "Er zit een geheugen in, dus wij steken er ook de visitekaartjes van ons bedrijf in. Als je er dan met een smartphone tegen toetst, dan kun je contactloos je kaartje overhandigen aan de andere persoon", legt zaakvoerder Vincent Nys uit.

De chip wordt onderhuids ingeplant. Met een dikke naald wordt de chip in de handpalm geduwd, waarna ze daar blijft zitten.

Meest gelezen