Assad stuurt troepen naar Palmyra, VS brengt 200 extra soldaten naar Raqqa

De Verenigde Staten gaan 200 extra soldaten naar Syrië sturen voor de strijd tegen IS. Ze moeten de Koerdische en Arabische strijders helpen om de terreurgroep te verdrijven uit Raqqa. IS dreigt intussen weer op te rukken naar Palmyra. Daar heeft het Syrische regeringsleger versterking ingezet.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De 200 extra militairen sluiten aan bij de 300 Special Forces die nu al actief zijn om IS te proberen te verdrijven uit het Syrische IS-bolwerk Raqqa. Het gaat om speciale eenheden, militaire adviseurs en springstofexperten.

IS rukt weer op naar Palmyra

IS rukt intussen weer op rond de stad Palmyra. In maart werd de terreurgroep verdreven uit de stad die maandenlag bezet was. Maar na hevige gevechten zijn de strijders van IS nu opnieuw opgerukt in de richting van de luchthaven en het centrum. Gisteren zouden tientallen soldaten van het Syrische leger gesneuveld zijn.

Inwoners van Palmyra vrezen dat de regering-Assad zo zwaar inzet op Aleppo, dat Palmyra opnieuw een zwakke plek wordt. IS kan daarvan gebruik maken. Het Syrische leger heeft nu versterkingen naar Palmyra gestuurd om de opmars van IS te stoppen.

Aleppo

Aleppo is bijna heroverd door het regeringsleger. Volgens het Russische leger is 90 procent van de stad in handen van de troepen van Assad. Tienduizenden inwoners zijn gevlucht uit de heroverde wijken. Enkele tientallen kwamen om toen ze in het spervuur terechtkwamen.

Meest gelezen