"Koningin van de zigeunermuziek" Esma Redzepova overleden

De Macedonische zangeres Esma Redzepova is op 73-jarige leeftijd overleden in Skopje. Redzepova is een van de bekendste zangeressen van zigeunermuziek en heeft als bijnaam de "koningin van de zigeuners".
AP2006

De excentrieke Macedonische zangeres Esma Redzepova is op 73-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Skopje. Tot ver buiten de Balkan was Redzepova bekend als de "koningin van de zigeunermuziek".

Esma Redzepova was een van de eerste zangeressen die succes had met te zingen in het Romani. Ze droeg steeds extravagante outfits en had een bjizonder krachtige stem waarmee ze heel wat emoties kon oproepen.

Esma Redzepova trad wereldwijd op en ze vertegenwoordigde in 2013 Macedonië op het Eurovisiesongfestival met het nummer "Imprija". Ze kon zich toen niet plaatsen voor de finale van de liedjeswedstrijd. Maandag wordt Esma Redzepova begraven.

Meest gelezen