"Dit deed zo'n pijn aan de oren"

De start van een succesvolle carrière. Op niet meer of niet minder hopen de kandidaten van "X factor", wanneer ze het podium betreden en hun vocale capaciteiten in de handen van een vaak kritische jury geven. Daar loopt het meestal dan ook al compleet mis. Waardoor de kandidaten, hoe goed ze ook zelf denken te zijn, het voorwerp van uitlachtelevisie worden. Tijdens de finale van de Britse editie van "X factor", afgelopen weekend, kregen een aantal gebuisde kandidaten een nieuwe kans. Niet iedereen was daarmee opgezet, zo bleek uit reacties op Twitter. Waar velen het wel over eens waren: "Het deed pijn aan de oren!"

Waarom deze kandidaten een volgende ronde van deze talentenjacht niet haalden, werd snel duidelijk tijdens hun versie van "Nothing’s gonna stop us now" van Starship. "De onvermijdelijke valse noten sneden doorheen de oren van de kijkers", concludeerde nieuwswebsite Metro. Dat viel ook de kijkers op en die konden deze act in "X factor" dan ook niet altijd even goed smaken:

Oordeelt u zelf over de zangcapaciteiten van onder meer Sada Vidoo, Eddie Lee, Abiola en Antonia Mirat: