"La La Land" beste film op Critics Choice Awards

De musical "La La Land" is op de Critics Choice Awards in Santa Monica in Californië uitgeroepen tot beste film. Beste acteur werd Casey Affleck voor zijn rol in "Manchester by the sea". Natalie Portman kreeg de award voor beste actrice in "Jackie". De Critics Choice Awards gelden als een goeie barometer voor de Oscarnominaties. En zoals de laatste tijd wel vaker gebeurt tijdens een live evenement waren de grapjes en de verwijzingen naar Donald Trump ook tijdens deze show niet van de lucht.

In de categorie filmprijzen gingen er behalve naar "La La Land", Casey Affleck en Natalie Portman ook prijzen naar Mahershala Ali (beste mannelijke bijrol) in "Moonlight" en Viola Davis voor beste vrouwelijke bijrol in "Fences".

In de categorie films gemaakt voor televisie kreeg Courtney B. Vance de award van beste acteur in "The People v. O. J. Simpson". Vance vertolkt in het drama de rol van advocaat Johnnie Cochran. Donald Glover werd uitgeroepen tot beste acteur in de comedyserie "Atlanta". Thandie Newton kreeg de erkenning voor beste vrouwelijke bijrol in "Westworld".

Even was er ophef toen bleek dat presentator T.J. Miller, bekend uit de tv-serie "Silicon Valley", vrijdagavond kort was opgepakt. Volgens de politie zou hij een van de chauffeurs van de productie op het hoofd geslagen hebben na diens uitlatingen over Donald Trump.

Tijdens de uitreiking zelf verwees Miller ook naar Trump, onder meer met grapjes over de mogelijke hacking van de verkiezingen door Rusland.

De Critics Choice Awards wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt door de Broadcast Fillm Critics Association. De nominaties in de categorie beste film zijn vaak een goede aanwijzing voor de films die daarna genomineerd worden voor de Oscars.