"Met mijn figuur is de keuze niet zo uitgebreid"

De duurste juwelen, de opvallendste make-up, de mooiste kleren, uitgezocht door de bekendste modemerken. Op een rode loper van een groots filmevenement mag het al eens iets kosten. Dat was ook niet anders, afgelopen nacht tijdens de uitreiking van de Critics’ Choice Awards. Al trok Bryce Dallas Howard, vooral bekend van haar rol als de op hoge hakken rennende Claire Dearing in "Jurassic world", zich daar weinig van aan. Haar jurk kostte welgeteld 240 dollar (225 euro).

Nochtans zagen fashionista’s dat het goed was en werd de mosterdkleurige, weinig verhullende jurk van de winkelketen Topshop bejubeld. "Mocht ze gezegd hebben dat deze jurk duizenden dollars gekost had, dan hadden we haar onmiddellijk geloofd", aldus celebritywebsite PopSugar. Ook modewebsite InStyle toonde zich verrast dat de actrice "niet gekleed was door een topdesigner".

De 36-jarige actrice, die binnenkort te zien zal zijn naast Matthew McConaughey en Stacy Keach in "Gold", bevestigde dat ze de jurk in laatste instantie online gekocht had.

Dat Howard er zich zo goedkoop vanaf maakte, verduidelijkte ze in een recent interview aan People: "Als je geen voorbeeldfiguur hebt, of als je geen rechtstreeks contact hebt met een designer, of als je er sowieso weinig van afweet, dan liggen jurken voor ietwat rondere vrouwen niet zomaar voor het rapen. Als ik dan nog snel iets moet kopen, dan kijk ik wel op het internet. Daar kan ik ten minste vergelijken tussen de kleren voor iemand met een maatje meer."