Bart De Wever: "Goed dat Europees Hof duidelijkheid brengt over visum"

Ook Bart De Wever (N-VA) vindt het een goede zaak dat de kwestie rond het humanitaire visum voor de Syrische familie, naar het Europees Hof van Justitie wordt gebracht. Op die manier komt er tenminste duidelijkheid, zegt hij.
Jasper Jacobs

Het was de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen die om Europees advies vroeg in de affaire rond het geweigerde visum. Na Theo Francken reageert nu ook partijvoorzitter Bart De Wever - vanop een economische missie in Seoel - positief op de beslissing. 

Al gaf hij ook nog een waarschuwing mee: "Als het Hof de Raad van Vreemdelingenbetwistingen gelijk geeft, zit niet alleen België, maar heel Europa met een enorm politiek probleem." Eerder zei staatssecretaris Francken al dat hij zijn Europese collega's attent wil maken op de mogelijke gevolgen voor hun land. "Als het Hof het visum toekent, is dat het einde van het Europees asielmodel", verklaarde hij.