Bestie, bottleflip, dab, nice of prank?

Ketnet heeft de shortlist voor het "Kinderwoord van het Jaar" bekendgemaakt. Daarmee gaan ze op zoek naar een opvolger voor "beire" (cool, geweldig, fantastisch) dat vorig jaar de meeste stemmen binnenrijfde. Ketnetters kunnen vanaf nu tot zondag 18 december hun stem uitbrengen.

Voor de zesde keer gaat Ketnet op zoek naar het "Kinderwoord van het Jaar", in navolging van de verkiezing van het "Woord van het Jaar". Het is een samenwerking tussen Ketnet, Van Dale en De Jommekeskrant.

Volgens Ketnet gaan kinderen "op een heel creatieve en gevarieerde manier om met taal." Dat resulteert in een shortlist die speelsheid combineert met taalvernieuwing.

De zes genomineerde woorden

  • Bestie: beste vriend of vriendin
  • Bottleflip: een populaire handigheid met een waterflesje dat voor een derde gevuld is en dat je via een salto toch rechtop laat neerkomen
  • Dab: een dansmove afkomstig uit de hiphop die door veel kinderen én volwassenen wordt gebruikt, vaak als een soort juichbeweging; de neus wordt naar de binnenkant van de gebogen arm gebracht, terwijl de andere arm zijdelings omhoog wordt gestrekt.
  • Nice: leuk, cool, tof
  • Prank: een grap, iemand beetnemen

 

Tot zondag 18 december kunnen Ketnetters hun favoriete woord insturen via de site van Ketnet. Op maandag 19 december vernemen we in "Karrewiet" en de "Ketnetwrap" dan de opvolger van "beire".