Bpost doet alsnog overname in Nederland

Bpost heeft een akkoord over de overname van 100 procent van de aandelen van DynaGroup, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in logistieke diensten. Dat heeft het Belgische postbedrijf na beurs bekendgemaakt. Financiële details zijn niet meegedeeld.

De bedoeling van de overname is om de pakjesdivisie van Bpost -waar de meeste groei op te tekenen valt- te versterken "met nieuwe en complementaire knowhow", luidt het in een persbericht.

DynaGroup biedt een waaier aan logistieke diensten aan, van reparatie van elektronische apparaten, tot gepersonaliseerde e-commerce afleverdiensten voor zowel kleine producten (smartphones mét telecomabonnement), als grote goederen (installatie van wasmachines). Het bedrijf heeft ongeveer 1.000 klanten in de Benelux, waaronder telecomoperatoren en winkelketens.

Met de overname door Bpost wil het Nederlandse bedrijf zijn diensten ook buiten de Benelux aanbieden. Voor Bpost zelf betekenen de oplossingen van DynaGroup "een duidelijke meerwaarde voor de pakjesklanten", luidt het persbericht.

Voor Bpost gaat het om de eerste aangekondigde overname sinds het bod op het Nederlandse PostNL op niets uitdraaide.