Duitsland geschokt door geval van zinloos geweld

In Berlijn is een man opgepakt die samen met enkele vrienden een vrouw zomaar van de trap van een metro in Berlijn geduwd heeft. Dat bevestigt het gerecht. Het is niet duidelijk of het om de man gaat die de trap heeft gegeven, of een van zijn metgezellen.

Op de beelden van een bewakingscamera is te zien hoe een vrouw de trap van de metro Hermanstrasse naar beneden gaat. Daarna komt een groep mannen langs. Een van hen, met bierfles en sigaret in de hand, trapt de vrouw in de rug zodat zij voorover naar beneden valt. De mannen verdwijnen nadien uit beeld zonder zich te bekommeren om de vrouw. Die heeft een gebroken arm en moet voor verzorging naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het incident dateert al van 27 oktober. Het gerecht heeft de beelden van deze daad van zinloos geweld pas zes weken later vrijgegeven, twee dagen nadat de krant Bild ze op haar site had gepost. Volgens de politie is het vrijgeven van beelden een allerlaatste piste nadat alle andere onderzoeksmogelijkheden uitgeput zijn. Volgens een woordvoerder gebeurt dat meestal pas na vier of vijf weken.

Nadat de beelden waren vrijgegeven, zijn er tien tips binnengelopen bij de politie. Volgens Bild zou het om Oost-Europeanen gaan.