Groot nieuws uit Planckendael: "Kai-Mook is zwanger!"

"#KaiMookZwanger! Morgen nog meer (groot) nieuws.... #Planckendael" Zo kondigde de Mechelse dierentuin vanochtend aan dat de bekendste olifant van het land zwanger is.

Kai Mook werd ruim zeven jaar geleden geboren in de Antwerpse Zoo. Zij was de eerste Aziatische olifant die in België geboren werd. Drie jaar na haar geboorte werd de olifant naar Planckendael in Mechelen overgebracht, samen met haar oudere zus May Tagu en moeder Phyo Phyo.

Planckendael kwam vanochtend met het heuglijke nieuws dat de Aziatische olifant zwanger is. Dat deed de dierentuin door via sociale media een echografie van de olifant te delen. 

Media-campagne

Door een uitgekiende media-campagne van de Antwerpse Zoo, volgden 1,2 miljoen mensen in 2009 de geboorte van Kai-Mook via de website van de dierentuin. Kai-Mook, wat "parel" betekent in het Thais, was een van de eerste naamsuggesties van de meer dan 8.000 inzendingen die destijds online binnenliepen.

Aan die PR-campagne heeft Planckendael duidelijk een voorbeeld genomen, want de aankondiging van de zwangerschap van Kai-Mook gebeurde vanochtend ook online, via Facebook en Twitter.

Even geduld

In theorie kon Kai-Mook al een jaar of twee zwanger worden, maar het is beter dat ze nu, op haar zevende pas drachtig is geworden. Het zat er ook al even aan te komen, want in mei zei coördinator Ben Van Dyck nog: "Ze heeft al gepaard, maar tot hiertoe zonder resultaat." Nu blijkt dat de bevruchting wel is gelukt.

Het is nog even wachten op de bevalling, want een olifant heeft een draagtijd van 18 tot 22 maanden. Een olifant wordt overigens maar om de vier à vijf jaar zwanger.

Meest gelezen