Overvallers maken 70 kilo goud buit op Franse snelweg

Vier gewapende mannen hebben een goudtransport overvallen in Frankrijk. Ze maakten 70 kilo goud buit met een waarde van ongeveer 2,5 miljoen euro. De politie is nog op zoek naar de daders.
AFP or licensors

De overval gebeurde vanochtend aan de afrit van de autosnelweg A6, vlak bij de Franse stad Lyon. Vier gewapende mannen kwamen aan in twee voertuigen en namen de bestelwagen onder vuur. Vervolgens zouden twee medewerkers die het goud transporteerden, achterin de bestelwagen opgesloten zijn. Voor de overvallers vertrokken, staken ze een andere auto in brand en vluchtten weg in één van de auto's.

Volgens de brandweer hebben vier voertuigen daarna vuur gevat. De brandweer was net op tijd ter plaatse om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar het voertuig waarin de twee medewerkers zaten opgesloten. De politie is nog op zoek naar de vier overvallers.

In maart 2015 vond al een gelijkaardige overval plaats aan een péage op dezelfde snelweg. Toen gingen zo'n vijftien personen met ongeveer negen miljoen euro aan juwelen aan de haal.