PostNL ging zelf op overnamepad toen het Bpost afwees

Op het moment dat PostNL de overname door Bpost weigerde, was het postbedrijf zelf bezig met een overname in Duitsland. Dat bericht de zakenkrant De Tijd. Postcon, de Duitse dochter van PostNL, neemt de postbezorger Pin Mail over.

PostNL versterkt zijn positie in Duitsland. Postcon, het Duitse dochterbedrijf van PostNL, had al de helft van Pin Mail in handen. Nu neemt het bedrijf ook de andere helft over van de Holtzbrinck Publishing Group, die zich meer gaat richten op zijn uitgeversactiviteiten.

Beide partijen willen niets kwijt over de prijs van de overname. Maar dat het om een grote deal gaat, is wel duidelijk. Pin Mail draaide vorig jaar een omzet van 60 miljoen euro met 1.250 werknemers. Het bedrijf verdeelt jaarlijks 115 miljoen brieven in Duitsland.

De timing van de deal is opmerkelijk. De overeenkomst is al twee weken geleden, op 2 december, getekend en aangemeld bij de Duitse concurrentie-autoriteit. Die moet het akkoord nog goedkeuren. Toen was moederbedrijf PostNL nog verwikkeld in een overnameverhaal met Bpost. Het Belgische postbedrijf Bpost had net een vierde en finaal bod, dat vorige week afgewezen werd. Als reden werd de inmenging van de Belgische overheid opgegeven.