Producer twijfelt aan ziekte Michel Polnareff

Gilbert Coullier, de producer van Michel Polnareff, wil toegang krijgen tot het medische dossier van de zanger. Volgens hem heeft Polnareff de twee laatste concerten van zijn tournee niet geannuleerd omdat hij ziek was. "Ik wil een bewijs dat hij ziek is", vertelt hij aan BFMTV.

Michel Polnareff werd begin december opgenomen in het ziekenhuis omdat hij een longembolie gehad zou hebben. Daardoor werden zijn twee laatste optredens in zaal Pleyel in Parijs en in Nantes afgelast.

Maar de zanger zou volgens Le Journal du dimanche de dag van zijn geannuleerde concert gezien zijn aan de bar van zijn hotel waar hij 362 euro gespendeerd zou hebben. Genoeg voor Gilbert Coullier, producer van Polnareff, om vraagtekens te plaatsen bij de ziekte van de zanger.

"Ik ben geen dokter. Het is niet aan mij om te oordelen of hij een longembolie gehad heeft of niet. Ik wil samen met mijn advocaten gewoon toegang tot het medische dossier", aldus de producent.

"Hij wilde niet spelen in zaal Pleyel"

Op de vraag waarom Polnareff zijn optredens zou annuleren zonder ziek te zijn, bekent Coullier dat Polnareff hem misschien wou straffen."Hij wilde niet spelen in Pleyel. Hij houdt niet van de zaal. Ik heb hem toch geprogrammeerd, omdat ik dacht dat het goed zou zijn voor zijn imago. Het is een mooie zaal, het was zijn laatste concert in Parijs...", vertelt de producer aan Europe 1. "Hij wilde mij misschien een beetje straffen."

De woordvoerder van Polnareff reageert woedend op de beschuldigingen: "Hoe kan Gilbert Coullier zich op dit punt vergissen en ervan overtuigd zijn dat het een gril van de ster is."

Michel Polnareff is bij ons vooral bekend om hits als "La poupée qui fait non" en "Love me, please love me". De zanger is 72 jaar.