Radio 1 eert Bowie met sessie in de AB

Op 10 januari volgend jaar zal het precies een jaar geleden zijn dat David Bowie overleed. Radio 1 herdenkt de Britse muzieklegende met een aan hem gewijde Radio 1-sessie op maandag 9 januari in de AB. De opbrengst gaat naar De Warmste Week van Music For Life.

Onder meer Arno, Ozark Henry, SX, Stef Kamil Carlens, Stijn Meuris, Johannes Verschaeve (The Van Jets), Noémie Wolfs en Compact Disk Dummies zullen hun favoriete nummers van de Thin White Duke coveren.

Het is niet de eerste keer dat Radio 1 een sessie rond Bowie houdt. De eerste keer gebeurde dat in de zomer van 2014 in het Antwerpse Rivierenhof. De aanleiding toen was dat Bowie een halve eeuw muziek maakte. Ook toen was Arno van de partij.

David Bowie overleed vorig jaar op 69-jarige leeftijd aan kanker. Behalve enkele intimi was niemand van zijn ziekte op de hoogte. Enkele maanden voor zijn dood ging zijn musical "Lazarus" in première in New York. Twee dagen voor zijn dood verscheen zijn laatste album "Blackstar".

De opbrengst van de Radio 1 Bowie-sessie gaat volledig naar De Warmste Week van Music For Life.