Turkije bombardeert PKK in noord-Irak

Een dag na de dubbele aanslag in Istanbul heeft Turkije verschillende stellingen van de Koerdische rebellen van de PKK in Irak gebombardeerd. Dat melden Turkse media. Waar de bombardementen precies hebben plaatsgevonden, is niet geweten.

Volgens persagentschap Dogan heeft het Turkse leger bevestigd dat er "leden van een separatistische terreurorganisatie" getroffen zijn bij luchtbombardementen. Daarmee verwijst Turkije naar de PKK, die zich manifesteert in het noorden van Irak. Daarbij zou zowel hun basiskamp als enkele gewapende stellingen getroffen zijn.

Turkije is er na de aanslagen in Istanbul afgelopen zaterdag op uit om de PKK daarvoor aan te pakken. De explosies in het centrum van de stad zijn opgeëist door de radicale Koerdische beweging TAK, die gelinkt is aan de PKK. Turkije beschouwt de PKK als terreurorganisatie.