VRT-toren brandt als een toorts tijdens De Warmste Week van Music For Life

De Warmste Week van Music For Life wordt dit jaar zo mogelijk nog een beetje warmer want ook de VRT-toren wordt betrokken bij de gigantische actie voor het goede doel. De iconische toren verandert voor de gelegenheid in een toorts die van begin tot einde zal branden als symbool voor alle warmte in Vlaanderen. Stijn Van de Voorde gaat een week lang op de toren wonen en er waken over de vlam.

Op 18 december om 8 uur 's ochtends wordt De Warmste Week van Music For Life officieel ingeluid. Op dat moment zal Van de Voorde de vlam aansteken en er ook een hele week over waken. Per uur dat hij op de toren blijft, gaat er 100 euro naar Music For Life.

"Die gigantische vlam van tien meter hoog, die ga je zien van hier tot heel ver. Dat zal een fantastisch beeld zijn", zei Van de Voorde vanmorgen bij Kim Muylaert op Studio Brussel. "Ik mag die vlam aan- en afzetten, maar ik moet er ook bij blijven. Als torenwachter zal ik daar 24 uur op 24  – dag en nacht bij aanwezig zijn. Ik zal daar slapen, ik zal daar eten, ik zal daar kakken bij wijze van spreken. Ik ga niet naar beneden, ik blijf bij die vlam."

Maar daar blijft het niet bij, want de Vlaming kan Stijn en alle goede doelen ook steunen door tijdens De Warmste Week van Music For Life "TOREN" te sms'en naar 4342. De sms kost 1 euro en gaat integraal naar de meer dan 1.000 goede doelen van Music For Life. In ruil zullen enkele gelukkigen door Stijn worden uitgenodigd voor een unieke torenbeleving op 89 meter hoogte.

De Warmste Week van Music For Life is vanaf 18 december 24/7 live te volgen op Studio Brussel, online via dewarmsteweek.be en via de televisie op Eén, Eén+ en Canvas.