Zeven Golden Globenominaties voor "La La Land"

Enkele uren na de uitreiking van de Critics Choice Awards zijn ook de nominaties voor de Golden Globes bekendgemaakt. De musical "La La Land" van Damien Chazelle sleept zoals verwacht de meeste nominaties in de wacht. In de categorie beste buitenlandse film zitten dit jaar onder meer twee Franse films en een Duitse film.

De muzikale "dramedy" "La La Land" met in de hoofdrollen Emma Stone en Ryan Gosling kreeg zeven nominaties, onder meer voor beste comedy/musical, beste scenario, beste acteur en beste actrice. "La La Land" werd overigens afgelopen nacht al uitgeroepen tot beste film op de Critics Choice Awards.

"La La Land" krijgt in de categorie beste komedie concurrentie van de biografie "Florence Foster Jenkins" met Meryl Streep (foto onder) als de van alle talent gespeende operazangeres.

In de categorie beste film zijn ook "Manchester by the sea", "Lion", "Hell or high water" en "Hacksaw Ridge" genomineerd, die laatste in een regie van Mel Gibson.

De musical "Moonlight", over de volwassenwording van een arme zwarte jongen, kreeg zes nominaties.

Buurlanden genomineerd voor beste buitenlandse film

In de categorie beste buitenlandse film is er een Duitse nominatie voor "Toni Erdmann" en twee Franse, voor "Elle" van de Nederlander Paul Verhoeven en, "Divines" van Houda Benyamina. De andere twee films zijn "The Salesman" van de Iraanse regisseur Asghar Farhadi en de Chileense biopic "Neruda".

Lifetime achievementaward voor Meryl Streep

The Golden Globes zijn na de Oscars de meest prestigieuze film- en televisieprijzen in Hollywood. De onderscheidingen worden uitgereikt door de vereniging van buitenlandse filmjournalisten in Hollywood. De 74e editie van de awards vindt plaats op 8 januari en wordt gepresenteerd door Jimmy Fallon. De show zal live te volgen zijn op NBC.

Eén winnaar is nu al bekend. Actrice Meryl Streep, dit jaar al voor de 30e keer genomineerd, krijgt de Cecil B. DeMille-award voor haar hele carrière.