"Varkentje maakt passagiers opvallend rustiger"

Vliegen blijft voor velen nog altijd een stresserende bezigheid en daar dacht men op de luchthaven van San Francisco, VS, iets op gevonden te hebben: dieren moesten de zenuwen tot bedaren brengen. Daarvoor werd in eerste instantie gedacht aan honden. Maar 2 maanden geleden werd LiLou geïntroduceerd. Het eenjarige varkentje werd voor die gelegenheid uitgedost met kleurtjes of vleugeltjes, en met de boodschap "Je mag me aanraken". En het werkt blijkbaar.

Eigenares Tatyana Danilova op nieuwswebsite Today: "De meesten zijn uitgelaten wanneer ze LiLou zien. Je kan dan hun serieuze gezicht zien veranderen in verwondering, om er uiteindelijk een gigantische glimlach op te toveren. Sommigen beginnen zelfs te krijsen van genot."

Luchthavenmedewerker Doug Yakel: "Alle dieren -naast honden zijn er ook een kat en een konijn ter beschikking- hebben een opmerkelijke invloed op de gemoedstoestand van de passagiers. Als ze in de wachtruimte aankomen, verandert de zenuwachtigheid vaak in een ontspannen sfeer."

"Maar met LiLou bij het gezelschap is het altijd uitkijken naar nog meer momenten van verrassing en opwinding op onze luchthaven", voegde dierenbegeleidster Jennifer Henley er op nieuwswebsite Irish Mirror aan toe.