De Wever legt krans neer ter ere van gesneuvelde Belgische militairen tijdens Koreaanse oorlog

Tijdens de handelsmissie in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel heeft de Antwerpse burgemeester Bart De Wever een krans neergelegd ter ere van de 106 gesneuvelde Belgische militairen tijdens de Koreaanse oorlog. De krans is getekend door 6 overlevende veteranen uit het Antwerpse.

Meer dan 60 jaar geleden (1950-1953) vertrokken meer dan 3.000 Belgische jonge mannen vrijwillig om te gaan vechten tegen de invasie van de communisten uit Noord-Korea die gesteund werden door China.

Ze vochten in een coalitie van de Verenigde Naties tegen Noord-Koreaanse soldaten, gesteund werden door de Chinezen en de Russen. 106 Belgen zijn in de Koreaanse oorlog gesneuveld. Bij ons is die oorlog zo goed als vergeten, maar niet in Zuid-Korea.

In 1953 werd een staakt-het-vuren bereikt. Een vredesakkoord werd nooit getekend.