De Wever: "Neem snel een foto want dit zullen jullie niet vaak zien"

Wat een Vlaams-nationalist lijden kan: tijdens een bezoek aan het oorlogsmuseum in Seoel heeft een gids N-VA-voorzitter Bart De Wever nietsvermoedend een Belgische vlag in de handen gestopt. Wat volgde was een uniek fotomoment.

De Wever is momenteel op handelsmissie in Zuid-Korea. Bij wijze van eerbetoon aan de slachtoffers van de oorlog in Korea ruim zestig jaar geleden, bracht hij vandaag een begeleid bezoek aan het oorlogsmuseum in Seoel.

"In een gang van het museum hangen de vlaggen van alle landen die destijds aan de zijde van de Zuid-Koreanen tegen de communistische Noord-Koreanen hebben gevochten", vertelt VRT-correspondent Veerle De Vos die naar Seoel is meegereisd.

"Tijdens de rondleiding hield de gids plots halt bij de Belgische vlag en stopte die in de handen van De Wever. De man redeneerde dat De Wever die als Belg zou willen zien en was zich totaal niet bewust van het feit dat hij de leider van een Vlaams-nationalistische partij is. "Neem snel een foto want dit zullen jullie niet vaak zien", grapte de burgemeester in de richting van de aanwezige pers. Hij kon er zelf best om lachen."