Elton John gaat op zoek naar jong videotalent

Popidool en veelvoudig Grammywinnaar Elton John gaat samen met YouTube een wedstrijd organiseren voor jong videotalent. Het is de bedoeling dat jonge creatievelingen een video bedenken bij drie van zijn oude hits uit de jaren 70, toen er nog helemaal geen sprake was van videoclips. De aanleiding voor het gebeuren is de 50e verjaardag van de samenwerking tussen Elton John en Bernie Taupin.

Elton John en zijn vaste tekstschrijver Bernie Taupin begonnen hun samenwerking in 1967. Die resulteerde in letterlijk tientallen hits zoals "Daniel", "Your Song" en "Candle in the wind". Vanaf de jaren 80 kreeg elke hitsingle een eigen videoclip, maar dat geldt niet voor de songs uit de periode daarvoor. Fans in die tijd moesten nog genoegen nemen met een opname van een vertolking van de flamboyante John aan de piano.

Om hun professionele gouden jubileum te vieren, lanceren Elton John en Bernie Taupin nu samen met YouTube een wedstrijd voor jong videotalent. De bedoeling is om een videoclip te maken bij drie oudere hits: "Rocket man", "Tiny dancer" en "Bennie and the Jets".

Bij elke song hoort een andere opdracht. Zo moet de videoclip van "Rocket man" een animatiefilmpje zijn, "Tiny dancer" moet live gefilmd worden en "Bennie and the Jets" moet een choreografie bevatten.

Deelnemers moeten ouder dan 16 zijn. Insturen kan van 9 tot en met 23 januari. Meer informatie vindt u op "Elton John: The Cut". De winnende inzendingen worden beloond met een cheque van 10.000 dollar.