Geen wapen in de broekzak van deze man, maar een... verlovingsring

In de reeks "verrassende huwelijksaanzoeken" kan deze wel tellen. Een man uit de Amerikaanse staat Alabama heeft een arrestatie geënsceneerd om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Geslaagd of niet? De meningen zijn verdeeld.

Daiwon McPherson en zijn vriendin Shawna Blackmon, bevlogen motards, hielden tijdens een uitje halt voor een benzinestop. Toen hun tank bijna vol was, kwamen plots twee politieagenten tevoorschijn die Daiwon op zijn knieën dwongen.

Op zijn knieën, inderdaad, zo ongeveer de positie die een aanstaande bruidegom aanneemt bij zijn aanzoek. Dat was ook hoe Daiwon het wilde, want hij speelde onder een hoedje met de politie. Hij had hen vooraf gevraagd om de arrestatie in scène te zetten.

Terwijl hij op de grond zat, stond zijn nietsvermoedende vriendin -handen in de lucht- doodsangsten uit. Het moment suprême kwam toen een van de agenten haar toeblafte dat ze het pistool van haar man uit zijn broekzak moest halen. Shawna vond geen wapen, maar een... verlovingsring.

"Ik dacht dat hij naar de gevangenis moest"

"Ik was doodsbang, ik dacht dat hij naar de gevangenis moest", reageerde de aanstaande bruid. "Maar ik was heel opgelucht toen dat niet zo bleek te zijn"; Het koppel heeft zijn verhaal intussen al aan heel wat Amerikaanse tv-stations moeten vertellen.

Veel reacties blijken positief, maar toch niet allemaal. Sommigen dachten dat het een niet al te geslaagde pr-stunt van de politie was, of vonden het not done dat de politie haar medewerking verleende aan de stunt. "Maar het was allemaal goed vooraf doorgepraat en niemand liep ook maar een moment een risico", verdedigt de politie zich.

Geslaagd of niet? Oordeel zelf (via YouTube):