Hoe zou het nog zijn met de Brusselse tunnels?

Sinds vandaag is de Montgomerytunnel opnieuw open. Ongeveer een jaar geleden kwam de ene na de andere Brusselse tunnel in het nieuws met ernstige mankementen, gaande van scheurtjes tot vallende brokstukken. Hoe is het nu met de tunnels van de hoofdstad gesteld?

Vorig jaar was de toestand schrijnend: Verschillende Brusselse tunnels bleken ernstige mankementen te vertonen, sommige werden zelfs onmiddellijk afgesloten om veiligheidsredenen. De meest dringende problemen zijn intussen aangepakt. Zo is de Stefaniatunnel bijvoorbeeld in het voorjaar onder handen genomen en intussen weer open. Sinds vandaag is ook de Montgomerytunnel opnieuw open.

De komende jaren wordt de ene na de andere Brusselse tunnel onder handen genomen. Volgend jaar is zo de Hallepoorttunnel aan de beurt. De tijdelijke sluiting van die belangrijke verkeersas zal wellicht gepaard gaan met heel wat verkeershinder. Nog meer hinder zal er mogelijk zijn in 2018. Dan wordt ook de Leopold II-tunnel gerenoveerd.

We hebben de belangrijkste Brusselse tunnels in kaart gebracht. Klik op een tunnel om meer informatie te krijgen. De rode tunnels hebben recente mankementen, de oranje tunnels worden binnenkort gerenoveerd en de groene tunnels zijn momenteel open.

Bovenstaande kaart werkt door technische problemen niet in onze app. U kunt ze wel op de desktopsite bekijken.

Meest gelezen