IS eist aanslag op koptische kerk in Caïro op

De terreurgroep IS heeft de moordende aanslag tegen een koptische kerk in de Egyptische hoofdstad Caïro opgeëist. In een communiqué op het internet bevestigt IS dat een zelfmoordterrorist zijn explosievengordel zondag temidden van de gelovigen tot ontploffing had gebracht.
AFP or licensors

Bij de bomaanslag in de koptische kerk zijn zondag 23 mensen gedood en er vielen ook 49 gewonden.

Het was de dodelijkste aanslag op de koptische gemeenschap in Egypte sinds de zelfmoordaanslag van 1 januari 2011 op een kerk in Alexandrië waarbij meer dan 20 doden vielen.

De explosie van zondag gebeurde rond 10 uur lokale tijd (9 uur Belgische tijd) in de kerk. Het merendeel van de slachtoffers waren vrouwen. Volgens een veiligheidsbron bestond de bom uit ongeveer 12 kilo springstof.