Montgomerytunnel in Brussel na 10 maanden opnieuw open

In Brussel is de Montgomerytunnel na 10 maanden opnieuw open. De tunnel werd gesloten omdat een dakplaat verzakt was. De herstellingen zijn nu helemaal klaar. Ook de andere Brusselse tunnels krijgen nog een grondige opknapbeurt.

"Sinds 5 uur vanochtend is de tunnel weer open", zegt Camille Thiry van Brussel Mobiliteit. "De signalisatie is afgelopen nacht weggehaald en gisteren zijn de laatste controles uitgevoerd."

Tijdens de herstellingswerken werd het dak van de tunnel vervangen. Externe experts hadden namelijk vastgesteld dat een grote dekplaat van het plafond was gezakt. Uit veiligheidsoverwegingen werd de Montgomerytunnel daarom in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Die reparatie is ondertussen gebeurd en ook de binnenkant is volledig gerenoveerd. Normaal gezien rijden er dagelijks zo'n 60.000 auto's door de tunnel.

De werken hebben 4 miljoen euro gekost. Dat is meer dan geschat was. In het eerste semester van 2017 wordt aan de tunnel van de Hallepoort gewerkt. In 2018 zijn interventies in de Leopold II-tunnel gepland.