Planet Earth II haalt hogere kijkcijfers dan de finale van X Factor

In het Verenigd Koninkrijk is de prestigieuze BBC documentairereeks Planet Earth II een echt kijkcijferkanon. De laatste aflevering op zondag haalde zelfs hogere kijkcijfers dan de finale van X Factor.

Gemiddeld 9,5 miljoen kijkers stemden op zondagavond af op de laatste aflevering van Planet Earth II. Op hetzelfde ogenblik werd ook de finale van de talentenjacht X Factor uitgezonden, die zo'n 7 miljoen kijkers lokte.

Sinds het begin van de reeks haalde Planet Earth consequent hoge kijkcijfers. Uitvoerend producer Mike Gunton vertelde aan BBC: "Het hele team achter Planet Earth II is overweldigd door de reacties. We zijn blij dat we de wonderen van de natuur met zoveel mensen konden delen." De serie lokte ook heel wat jonge kijkers, iets wat David Attenborough heel gelukkig maakt.

Ook bij ons lokte de natuurdocumentaire heel wat kijkers. Afgelopen woensdag keken meer dan 300.000 mensen naar de eerste aflevering van Planet Earth II. Vic De Wachter sprak de Vlaamse versie in.

Babyschildpadden

De laatste aflevering ging onder meer over babyschildpadden in Barbados die gedesoriënteerd raakten door artificieel licht. Daardoor gingen ze landinwaarts in plaats van richting de zee. Er kwamen heel wat ongeruste reacties op, maar BBC verzekerde op Twitter dat elke schildpad terug naar de zee gebracht werd.

Lees verder onder Tweet

Als afsluiter deelde BBC op Twitter ook nog een filmpje over hoe de documentaire gemaakt werd.