Tientallen betogers protesteren in Brussel tegen geweld in Aleppo

Tientallen betogers protesteren in de straten van Brussel tegen het geweld tegen burgers in Aleppo. De manifestanten dragen Syrische vlaggen en spandoeken en plakkaten met slogans als "Cessez les attaques illegales à Alep" en "Poutin & Assad assassins". Ook met een vlag van Amnesty International wordt gezwaaid

Het ging om een aangevraagde betoging. Op het hoogtemoment van de manifestatie protesteerden er 250 mensen, maar alles verliep rustig. Er waren geen incidenten, alleen wat extra verkeershinder.

Eerder vandaag kwamen er berichten binnen over nieuwe wreedheden in de Syrische stad Aleppo. Volgens de Verenigde Naties werden minstens 82 burgers neergeschoten, waaronder vrouwen en kinderen. Een VN-verantwoordelijke zei dat "het laatste beetje menselijkheid nu volledig verdwenen was uit Aleppo".