Trump wel degelijk winnaar in Wisconsin met nóg beter resultaat

De Republikein Donald Trump is en blijft de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de staat Wisconsin. Dat bevestigden de autoriteiten na de hertelling van bijna drie miljoen stemmen, op vraag van de voormalige kandidate van de Green Party Jill Stein.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Na de hertelling is de winstmarge van Trump op de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton zelfs nog wat groter geworden. De vastgoedmagnaat behaalde precies 22.748 stemmen meer dan Clinton, nog 131 meer dan bij de oorspronkelijke telling.

"Het definitieve resultaat voor Wisconsin is binnen en raad eens, we hebben nog 131 stemmen meer. De Democraten en de Groene Partij kunnen nu rusten. Bedrog!", zo reageerde Donald Trump via Twitter op het nieuws.

Jill Stein had tegelijk drie procedures gestart om een hertelling van de stemmen te bekomen in de drie belangrijke staten Michigan, Wisconsin en Pennsylvania. Die werden allemaal gewonnen door Donald Trump, met een totale voorsprong van ongeveer 100.000 stemmen (zo'n 22.000 in Wisconsin, 70.000 in Pennsylvania en 10.000 in Michigan).

Het team van Hillary Clinton heeft laten weten dat het gezien die grote voorsprong weinig waarschijnlijk is dat de hertelling iets aan het verkiezingsresultaat kan veranderen.