Trumps moeizame zoektocht naar artiesten voor zijn inauguratie

Donald Trump lijkt de grootste moeite te hebben om popsterren te vinden die willen optreden op zijn inauguratie op 20 januari. Geen verrassing, volgens zanger John Legend: "Creatieve mensen verwerpen hypocrisie en haat".

Wanneer Obama begin 2009 ingehuldigd werd als president, kon hij rekenen op Beyoncé en Aretha Franklin. Tijdens zijn presidentschap traden artiesten als Rihanna, James Taylor en Kendrick Lamar op voor hem. Maar voor Donald Trump zou dat wel eens anders kunnen uitdraaien. 

"Problematisch"

Volgens website The Wrap heeft Trumps inauguratieteam de grootste moeite om sterren te vinden die op 20 januari willen optreden. "Ze bellen naar managers, agenten, ... om te zien wie ze kunnen vastkrijgen, maar het is problematisch", ligt een anonieme bron toe.

Volgens de bron is het team zelfs bereid om met het protocol te breken en forse vergoedingen te betalen. "Ze zijn bereid om eender welk bedrag te betalen. De vergoedingen van de meeste artiesten bestaan uit zes of zeven cijfers." De woordvoerder van het inauguratieteam ontkent dat laatste in alle toonaarden.

"Geen verrassing"

Voor zanger John Legend komt het niet als een verrassing. "Creatieve mensen verwerpen hypocrisie en haat", vertelt hij aan BBC. Legend was zelf een aantal keren te gast bij Obama. Ook Zara Larsson sluit zich hierbij aan: "Verschillende artiesten waren pro-Hillary and anti-Donald. Ik zou het zelf nooit doen en de meeste andere slimme mensen ook niet."

Vorige maand vertelde een lid van het inauguratieteam nog dat Elton John zou optreden op de inauguratie, maar die geruchten werden onmiddellijk de kop ingedrukt door de woordvoerder van de artiest.

Deze morgen werd Kanye West nog gezien toen hij de Trump Tower binnenging, maar noch West, noch Trump wilden iets zeggen over de inauguratie. Trump zei dat de twee "gewoon vrienden" waren.