Uniek handgeschreven boek van J.K. Rowling geveild voor 440.000 euro

Een unieke uitgave van J.K. Rowlings "De vertelsels van Baker de Bard" is voor 440.000 euro geveild. Rowling gaf het handgeschreven en met juwelen belegde boek cadeau aan haar uitgever Barry Cunningham.

Een hangeschreven en -geïllustreerde originele editie van "De vertelsels van Baker de Bard is voor 440.000 euro onder de hamer gegaan. Volgens Sotheby heeft een anonieme bieder het boek telefonisch gekocht.

J.K. Rowling, de geestelijke moeder van Harry Potter, schreef in 2007 met de hand zeven exemplaren van "De vertelsels van Baker de Bard". Zes ervan gaf ze weg aan de mensen die "het nauwste bij de Harry Potterboeken betrokken waren." Het zevende boek werd in 2007 geveild voor 2,4 miljoen euro. De opbrengst ging naar het goede doel. In 2008 werd het boek commercieel gepubliceerd.

"Bedankt"

De uitgave die vandaag geveild werd bij Sotheby's, was een cadeau voor uitgever Barry Cunningham. Hij gaf het eerste boek van Harry Potter "Harry Potter en de steen der wijzen" uit, nadat het eerder door 12 andere uitgevers verworpen werd.

Rowling schreef ook nog een persoonlijke boodschap in het boek: "Voor Barry, de man die dacht van de lange roman over een jonge tovenaar met een brilletje zou verkopen. Bedankt."

"De vertelsels van Baker de Bard" spelen een belangrijke rol het laatste Harry Potterdeel. Albus Perkamentus laat het boek na aan Hermelien Griffel. Het bevat aanwijzingen over hoe Voldemort verslagen kan worden.