"Koning Filip volgt glutenvrij dieet"

Koning Filip is overgeschakeld op een glutenvrij dieet. Hij weert al een tijdje alle graanproducten, zo schrijft het Nieuwsblad. Het nieuwe dieet van onze koning sprong in het oog tijdens het recente staatsbezoek aan Nederland.

Eind november was ons vorstenpaar op staatsbezoek bij de Noorderburen. Op de eerste avond van die driedaagse namen koning Filip en koningin Mathilde deel aan het officiële staatsbanket, met onder meer zalm en patrijs op het menu.

Het Nederlandse Paleis had vooraf strakke instructies gekregen over het dieet van onze koning. Hij kreeg een aangepaste maaltijd voorgeschoteld, zonder gluten. Koning Filip zou graanproducten hebben afgezworen om gezondheidsredenen. Of koningin Mathilde en hun vier kinderen hetzelfde dieet volgen, is niet geweten.

Het paleis bevestigt noch ontkent. "De eetgewoonten van onze vorst behoren tot zijn privéleven", klinkt het.