"The lion king" opgenomen in de Amerikaanse Library of Congress

"The lion king" en "Thelma & Louise" zijn twee van de 25 titels die bewaard zullen worden in de Library of Congress in de Verenigde Staten. Dat is de nationale bibliotheek van het land.
epp

Elk jaar selecteert de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten een aantal films die "cultureel, historisch of esthetisch significant zijn". Een bijkomende voorwaarde is dat de film minstens een decennium oud moet zijn. Die films worden opgenomen in de bibliotheek. Met deze 25 films erbij gerekend, telt de collectie nu 700 filmtitels.

Onder andere "The princess bride", "The breakfast club", "Who framed Roger Rabbit" en "The birds" (van Alfred Hitchcock) maken naast "The lion king" en "Thelma & Louise" deel uit van de selectie van dit jaar.

De bekendmaking komt drie maanden nadat Disney aangekondigd heeft een nieuwe, live-action versie te maken van "The lion king". De originele versie dateert van 1994.