Bart Peeters presenteert voor het eerst de MIA's

Zanger/presentator Bart Peeters presenteert begin volgend jaar de MIA's, de uitreiking van de Vlaamse muziekprijzen. Peeters ging de voorbije jaren in verschillende categorieën met de prijzen lopen, maar nu mag hij dus als gastheer zijn collega's in de bloemetjes zetten.
Hugo Van Beveren

Peeters trok de voorbije maanden met een kleinschalige solotour langs de Vlaamse zalen. Niet om een nieuwe plaat te promoten, wel om zijn oeuvre wat kleinschaliger naar het publiek te brengen. Momenteel is zijn tourschema wat rustiger, wat de combinatie met de presentatieopdracht van de Music Industry Awards mogelijk maakt. Na nieuwjaar tourt Peeters nog tot eind mei verder met zijn "Alleen en zonder plan"-show.

Peeters volgt als presentator van de MIA's Tom Lenaerts op, die de show op zijn beurt vorig jaar voor het eerst aan elkaar praatte. De Vlaamse muziekprijzen worden uitgereikt op donderdag 2 februari. Op maandag 2 januari maken de VRT en Kunstenpunt de genomineerden in de verschillende categorieën bekend. Vanaf dan kan het publiek stemmen op zijn favorieten.

Naar aanleiding van de 10e verjaardag van de MIA's verhuist de show naar Paleis 12 op de Heizel in Brussel. Voor het eerst gaan de deuren open voor het grote publiek. De extra feestelijke editie van de MIA's wordt ook live uitgezonden op Eén.

Meest gelezen