Chip als personeelsbadge? Voelt aan als een prikje

Bij enkele werknemers van het Mechelse bedrijf New Fusion is vandaag een chip ingeplant. Met die chip kunnen de werknemers binnen en buiten op het werk zonder een badge of sleutel te gebruiken. De chip wordt geplaatst tussen duim en wijsvinger.

"Het voelt aan als een prikje", zegt Marc Hendrickx, die de chip liet inplanten. "Ik kan niet zeggen dat dat pijnloos was, zeker niet, maar ik kan het vergelijken met eigenlijk een bloedafname."

"Alleen, met een bloedafname voel je éénmaal de prik in je arm, en hier voel je eigenlijk de prik en dan het injecteren van de chip", aldus Hendrickx. "Maar ik denk dat het zeker aan te raden is en dat de pijn geen afschrikking mag zijn."

De chip zendt zelf geen signaal uit, maar bevat gewoon een unieke code die door een scanner kan worden gelezen.

Meest gelezen