Deep Purple is tweede grote naam op Graspopaffiche

Deep Purple is de tweede naam die Graspop Metal Meeting bekendmaakt. De Britse band zakt op zaterdag 17 juni 2017 af naar Dessel. Eerder raakte ook al bekend dat Rammstein naar het metalfestival komt.

Deep Purple is de tweede naam die Graspop lost. De Britse band speelt op de tweede dag van het festival, dat plaatsvindt van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni.

De festivalorganisatie spreekt over een "echte rocklegende". "Rockklassiekers zoals "Smoke on the water" en "Child in time" zijn stevig verankerd in het collectief geheugen. Hun debuutplaat "Shades of Deep Purple" uit 1968 is ondertussen bijna een halve eeuw oud, maar de grondleggers van de hardrock staan er nog steeds", staat te leven op de website van Graspop.

Begin 2017 komt Deep Purple ook met een nieuw studioalbum "inFinite", waarvan de eerste single op 20 januari uitkomt.