Hevige brand in centrum van Leuven onder controle

In het centrum van Leuven heeft een hevige brand gewoed. Een aantal mensen moest naar het dak vluchten, waar de brandweer hen in de loop van de avond afhaalde. Drie mensen werden naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak uit in een appartementsgebouw van vijf verdiepingen in de Blijde Inkomststraat. Rond half 7 werd het vuur opgemerkt en toen de brandweer ter plaatse was, sloegen de vlammen al uit het gebouw.

Een aantal mensen kon het gebouw verlaten, maar enkele personen moesten naar het dak vluchten, waar de brandweer hen kon bevrijden.

Drie mensen werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Twee personen liepen rookvergiftiging op en hadden zware ademhalingsproblemen, een derde had brandwonden. De brandweer is aan het nablussen en zal daarna het pand doorzoeken op achtergebleven personen. Er is ook grote schade aan het gebouw. Het pand is onbewoonbaar. De bewoners worden door de politie opgevangen in afwachting dat ze elders terecht kunnen.

Politiewoordvoerder Marc Vranckx: "Het is nu koffiedik kijken, afwachten wat de juiste oorzaak was. Er is veel schade op de derde en vierde verdieping en aan de achterzijde van het gebouw. De brandweer is op dit ogenblik aan het nablussen en daarna zal er gedubbelcheckt worden of er al dan niet nog personen in het gebouw aanwezig zijn. Dat is onwaarschijnlijk, maar we willen toch zeker zijn. Voor de rest is het afwachten wat het onderzoek oplevert."

Radio 2 Vlaams Brabant kon deze beelden maken.