Jens Dendoncker wint Humo's Comedy Cup

Stand-upcomedian Jens Dendoncker heeft de elfde editie van Humo's Comedy Cup gewonnen. Hij versloeg in de finale Berit Companjen en Peter Kluppels en wordt zo de opvolger van Lukas Lelie.

Om de twee jaar gaat Humo's Comedy Cup op zoek het grootste comedytalent van het moment. Dit jaar heeft de jury Jens Dendoncker bekroond met de eerste plaats.

VRT-journalist Peter Decroubele volgde de avond: "Jens is de finale binnengestapt als topfavoriet. Er is absoluut geen discussie over de winnaar. Hij maakt rare, zotte beschouwingen, is een sympathieke mollige jongen en hij maakt gewoon de beste grappen. Hij is ook de enige finalist die mij echt luidop heeft doen lachen."

Eervolle vermeldingen waren dit jaar voor Berit Companjen en Peter Kluppels. Zij moesten in de finale de duimen leggen voor Dendoncker.

Voor de jonge komiek is het overigens niet zijn eerste prijs. Vorig jaar mocht hij nog de Lunatic Comedy Award op zijn naam schrijven en ook in Nederland won hij al een prijs. "Jens is een veelwinnaar. En de Lunatic Comedy Award is een goede indicatie. Veel grote namen winnen daar", zegt Decroubele.

Morgenochtend krijgt u een uitgebreide recensie van de avond.