Lufthansa neemt Brussels Airlines over

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wordt helemaal overgenomen door Lufthansa. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen. De naam Brussels Airlines zal zeker twee jaar behouden blijven.

De bestuurders van SN Airholding, de holding boven Brussels Airlines, en vertegenwoordigers van de aandeelhouders hebben gisteravond het voorakkoord over de overname goedgekeurd.

Brussels Airlines komt daardoor vanaf januari volledig in handen van Lufthansa. "Dat betekent dat er ook werk gemaakt kan worden van een verder groeiscenario, waarbij ook de merknaam Brussels Airlines alvast voor twee jaar behouden zal kunnen blijven", zegt luchtvaartexpert Luk De Wilde. Dat groeiscenario focust zich op Afrika en Noord-Amerika, maar ook binnen het Europese netwerk.

Garanties

Voor Brussels Airlines zitten er in het akkoord heel wat garanties, zoals het behoud van de huidige merknaam en het overgrote deel van het routenetwerk. De toekomstperspectieven die Brussels Airlines zelf in de planning had, worden gedeeld door de top van Lufthansa.

De eerste groeispurt komt er in het voorjaar van 2017 al aan, wanneer Brussels Airlines zijn nieuwe route naar Mumbai lanceert. Die levert zo’n 200 extra jobs op.

Verouderde toestellen in de vloot worden volgend jaar al vervangen en het groeiscenario voorziet nog meer bestemmingen en meer vliegtuigen. "Op het eerste gezicht lijkt het er dan ook op dat Brussels Airlines sterker uit de overname komt", meent Luk De Wilde.

"Nog niet volledig rond"

Volgens Brussels Airlines zelf is de deal nog niet volledig rond. "Bij een overname zijn er meerdere etappes te gaan en bepaalde etappes zijn nog niet afgerond. Als de deal volledig rond is, zullen we meteen een persconferentie en een bijzondere ondernemingsraad organiseren, maar dat is nu dus niet het geval", zegt Geert Sciot, woordvoerder van Brussels Airlines.