Patrick Derochette, moordenaar van Loubna Benaïssa, is overleden

Patrick Derochette is overleden. De naam zal u nu waarschijnlijk niet veel meer zeggen, maar eind jaren 90 brandde hij op ieders lippen. Derochette was de moordenaar van Loubna Benaïssa, het meisje van 8 uit Elsene, dat in 1992 spoorloos verdween en wiens trieste lot pas jaren later - na het uitkomen van de zaak-Dutroux - bekend werd. Derochette overleed gisteravond in Doornik. Hij was 52.

Derochette baatte in de jaren 90 samen met zijn vader een tankstation uit in Elsene. In 1992 ontvoerde, misbruikte en vermoordde hij Loubna Benaïssa. Het meisje van 8 woonde in de buurt en was op weg naar de supermarkt.

In 1996, na de arrestatie van Marc Dutroux, werd het dossier heropend. Het lichaam van Loubna werd in februari 1997 teruggevonden. Derochette werd kort daarop gearresteerd. Na zijn arrestatie werd de garage op de hoek van de Kroonlaan en de Wérystraat gesloten om ten slotte in 2001 gesloopt te worden en plaats te maken voor een parkje.

Coma

Derochette werd in maart 1999 veroordeeld tot internering. Hij werd opgesloten in de instelling "Les Marroniers" in Doornik. Daar werd hij vorig jaar aangevallen door een medepatiënt. Sindsdien lag hij in een coma.

Op verzoek van de huisarts van wacht werd hij gisteravond naar het ziekenhuis overgebracht. Hij overleed kort na zijn aankomst. Volgens de directie van het ziekenhuis stierf hij een natuurlijke dood.

Meest gelezen