Violist André Rieu brengt nieuwjaarsconcert in eigen land

De Nederlandse violist André Rieu geeft begin volgend jaar voor het eerst een nieuwjaarsconcert in eigen land. Hij staat op 7 januari op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam. Rieu wil een nieuw traditie introduceren, naar Weens voorbeeld.

Op nieuwjaarsdag speelt de Wiener Philharmoniker traditiegetrouw een concert dat over heel Europa druk wordt bekeken. Rieu wil in eigen land een gelijkaardige traditie uitbouwen, naar dat Weense voorbeeld. Rieu heeft fans over heel Europa.

"Al jarenlang hebben mijn vrouw Marjorie en ik met het idee gespeeld om een speciaal nieuwjaarsconcert te geven in Nederland. Maar ik was in die periode altijd met het orkest op tournee in het buitenland", legt hij uit. "Dat hebben we nu veranderd, zodat we het jaar voortaan groots kunnen beginnen; met een prachtig nieuwjaarsconcert in eigen land!"

Voor zijn eerste nieuwjaarsconcert in Amsterdam laat Rieu zich bijstaan door het Johan Strauss Orkest, dat volgend jaar zijn 30e jubileum viert. De violist en dirigent neemt ook een groot koor mee, naast internationale solisten en 150 dansparen. In totaal zal Rieu op 7 januari het podium delen met 350 artiesten.