Voortvluchtige recidiverende verkrachter is opgepakt

De Lommelse politie heeft vanmorgen een 31-jarige verkrachter uit Lommel opgepakt. De man was bij verstek veroordeeld tot 5 jaar cel voor een brutale verkrachting. Vorige week sloeg hij opnieuw toe bij hetzelfde slachtoffer, een 29-jarige vrouw uit Lommel.

Op 30 september van dit jaar werd de dertiger bij verstek veroordeeld tot 5 jaar effectieve celstraf en werd hij voor 5 jaar uit zijn burgerrechten ontzet voor een brutale verkrachting. De man sloeg op de vlucht naar Nederland.

Vorige week zocht de man zijn slachtoffer opnieuw op en heeft hij haar opnieuw verkracht. Sindsdien werd naar hem gezocht. De politie van Lommel heeft de man deze voormiddag kunnen arresteren. Hij wordt overgebracht naar het kabinet van de onderzoeksrechter in Hasselt waar hij zal worden voorgeleid.