5G internet in Europa vanaf 2020

Mobiel 5G-internet in Europa wordt mogelijk vanaf 2020. Het Europees Parlement en de Europese Raad hebben daarover een principeakkoord bereikt. Mobiel internet van de vijfde generatie is 100 keer sneller dan de huidige 4G-verbindingen.
© Reporters - Rosaria D Aquino

Goed nieuws voor voor wie 4G-internet op de tablet of smartphone iets te traag gaat. Het Europees Parlement en de Europese Raad hebben een principeakkoord bereikt over de introductie van 5G-internet tegen 2020. Internet van de vijfde generatie is 100 keer sneller dan dataverbindingen via 4G. Het akkoord moet wel nog gestemd worden in het Parlement en het moet nog worden goedgekeurd door de lidstaten.

5G laat in een testomgeving snelheden toe tot 70 gigabit per seconde, wat honderd keer sneller is dan het huidige 4G. Concreet zou men hiermee een film in slechts enkele seconden kunnen downloaden. Eerder dit jaar heeft Proximus al laten weten dat ze de 5G-technologie willen uittesten. In eerste instantie volgt er een tussenversie: 4,5G, dat volgend jaar in een aantal steden wordt geïntroduceerd. Die technologie laat verbindingen toe die 3 keer sneller zijn dan 4G.

Meest gelezen