"Brexit" en "Grexit" krijgen plaatsje in Oxford English dictionary

De Engelse termen "Brexit" en "Grexit" staan voortaan in de Oxford English dictionary (OED). Daarnaast worden ook nog woorden als "glam-ma" en "YouTuber" toegevoegd aan het prestigieuze woordenboek dat nu al ruim 829.000 woorden bevat.

Het is niet verwonderlijk dat net dit jaar het woord "Brexit" toegevoegd is aan de OED. Het woordenboek definieert de term als "de (voorgestelde) terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie en het politieke proces dat daarmee samenhangt". In hetzelfde genre is het woord "Grexit" toegevoegd aan het woordenboek. Daarmee wordt de potentiële Griekse uitstap uit de eurozone bedoeld.

Andere nieuwe woorden aan de OED zijn onder meer "glam-ma", wat een glamoureuze grootmoeder is en "YouTuber", iemand die video's maakt voor de populaire videowebsite. Het Britse woordenboek bestaat nu uit ruim 829.000 woorden.