"Pixar in concert" strijkt volgend jaar neer in Antwerpen

DeFilharmonie zal in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen in het najaar van 2017 muziek spelen bij beelden uit animatiefilms van Pixar. Dat staat op de site van de animatiestudio te lezen. Het gaat dan bijvoorbeeld over fragmenten uit "Finding Dory", "Cars" en "Toy story".
� 2016 by Entertainment Pictures

Als we de website van Pixar mogen geloven, strijkt "Pixar in concert" op 20 en 21 oktober 2017 neer in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. "Pixar in concert" is een concept van de filmstudio waarbij fragmenten uit animatiefilms van Pixar worden vertoond met live muziek. Het gaat dan bijvoorbeeld over fragmenten uit "Finding Dory", "Cars" en "Toy story". De muziek zelf zal gespeeld worden door het symfonisch orkest deFilharmonie.

De exacte speeldagen op de website van Pixar zouden nog niet definitief zijn. "De repetitietijd overlapt nu gedeeltelijk met andere reeds geplande evenementen in het Elisabeth Center. We zijn nu met de KMDA, die de zaal uitbaat, aan het kijken hoe we de planningsschema's kunnen aanpassen zodat alle evenementen en concerten die week toch kunnen doorgaan", zegt Filip Stuer, directeur marketing & communicatie van het orkest, aan De Morgen.