Ballet Vlaanderen verwerft rechten "Café Müller"

Ballet Vlaanderen heeft als eerste dansgezelschap ter wereld de rechten gekregen om "Café Müller" van Pina Bausch zelf uit te voeren. Dat meldt het gezelschap in een persbericht. De voorbereidingen voor de voorstelling zijn intussen gestart.

Na "Boléro" van Maurice Béjart vorig seizoen, haalt Ballet Vlaanderen opnieuw een iconografisch werk binnen de dans naar Antwerpen en Gent. "Café Müller" van Pina Bausch is tot nog toe enkel uitgevoerd door Tanztheater Wuppertal, het dansgezelschap van de intussen overleden Duitse choreografe Pina Bausch. Ballet Vlaanderen is het eerste dansgezelschap dat de toelating krijgt om het werk uit te voeren.

Ballet Vlaanderen zal "Café Müller" vanaf 13 mei in Gent en Antwerpen brengen als onderdeel van de mixed bill "Hope" waarin het werk wordt gepresenteerd van drie vrouwelijke choreografen: Pina Bausch, Martha Graham en de Belgisch-Colombiaanse Annabelle Lopez Ochoa. De repetities zijn intussen gestart.