Colombiaanse ex-rebellen richten politieke beweging op

In Colombia, in Zuid-Amerika, hebben de voormalige FARC-rebellen een eigen politieke beweging beweging opgericht die "Voces de Paz" heet ("Stemmen van de vrede", nvdr.). Dat is een van de gevolgen van het vredesakkoord, waardoor de FARC recht heeft op zes vertegenwoordigers in het parlement.

Het vredesakkoord dat nog maar vorige maand is ondertekend door de Colombiaanse president José Manuel Santos en FARC-leider Rodrigo Londoño, bepaalt dat de rebellen recht hebben op zes vertegenwoordigers in het parlement: drie in de Senaat en drie in het Lagerhuis.

Die zes vertegenwoordigers van "Voces de Paz" zijn nu dus aangeduid. Vanaf volgende week zullen ze in het parlement kunnen deelnemen aan de debatten over de amnestiewet voor voormalige guerrilleros.