Dit heeft het nieuwe tv-seizoen voor u in petto

Nog een halve maand geduld en het nieuwe televisieseizoen gaat van start. De meeste zenders hebben hun voorjaarsprogrammatie intussen voorgesteld. Op Eén is het onder meer uitkijken naar fictiereeks “Beau séjour” en human interestprogramma “De klas”. Op VTM springt onder meer “Groeten uit” in het oog en Vier pakt uit met "Hotel Römantiek", dating voor vrijgezellen op leeftijd.

Vanaf 1 januari al pakt Eén tien zondagen lang uit met de nieuwe Vlaamse dramareeks “Beau séjour” waarin het vermoorde meisje Kato haar eigen moordzaak moet oplossen. Het moet de blikvanger van het voorjaar van de televisiezender worden. De reeks is overigens al verkocht aan het buitenland.

Voorts trekt Eén volop de kaart van de human interest. In de reeks “De klas” speelt een groep 16-jarigen de hoofdrol die enkele weken lang wekelijks een nieuwe BV voor de klas krijgen die hen confronteert met enkele actuele thema’s. “Topservice” biedt dan weer een unieke blik achter de schermen van de welgestelde klasse. Cath Luyten trekt voor “Buurman, wat doet u nu?” naar Nederland en onze zuiderburen krijgen bezoek van Annemie Struyf voor “La vie en rose”. Er komen ook nieuwe seizoenen van “Spoed 24/7” en “De noodcentrale”.

Eén heeft dit voorjaar ook veel aandacht voor sport. Zo worden Tom Boonen en zijn ploeggenoten 5 weken lang gevolgd in de reeks “Alles voor de koers” (red. ook VTM volgt Boonen overigens dit voorjaar). “Kroonprinsen” is een ietwat gelijkaardige docureeks over de vier jonge veldrijders Wout van Aert (22), Mathieu van der Poel (21), Laurens Sweeck (23) en Eli Iserbyt (19). Wie het meer voor voetbal heeft, komt aan zijn trekken bij “Red Flames”, waar de Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg wordt gevolgd.

Marcel Vanthilt komt voorts met "Wonen.tv", een crossmediaal programma over wonen in al zijn aspecten, vol tips, weetjes en informatie over wonen, huren, kopen en verbouwen. Voor nostalgici: het programma "De drie wijzen" maakt een comeback met Kobe Ilsen als gastheer.

Canvas heeft ook verschillende nieuwe programma's in petto, maar zal daar pas na de kerstvakantie uitgebreid over communiceren.

Van tijdreizen tot de koffiemachine

Ook Medialaan heeft haar voorjaarsprogrammatie voorgesteld. Zo is een van de nieuwe programma’s die VTM uitzendt “Het gezond verstand” waarbij camera’s registreren wat er door gewone mensen wordt besproken aan de koffiemachine op het werk, in de winkel of op kantoor. “Geen onderwerp is taboe, want echte collega’s en vrienden delen alles met elkaar”, klinkt het.

Nog in het oog springend is het nieuwe televisieprogramma “Groeten uit” waarin verschillende BV’s samen met hun gezin een weekend lang worden gedropt in een huis dat is omgebouwd in de stijl van toen ze zelf 12 jaar oud waren. De gezinnen worden ook in de mode van die tijd gekleed.

Daarnaast zendt VTM dit voorjaar nog nieuwe fictie uit met “Amigo’s” en een nieuw seizoen van “Zonen van Van As”. Ook onder meer “De kroongetuigen”, “Mijn pop-uprestaurant” en “Liefde voor muziek” krijgen een nieuw seizoen. Bij Q2 valt vooral “Peking express” op: het liftprogramma van weleer met het bekende recept.

Liefde op leeftijd

Bij Vier is het naast een nieuw seizoen van "De mol" vooral uitkijken naar “Hotel Römantiek” een soort datingprogramma voor vrijgezellen op leeftijd. Otto-Jan Ham, Sven de Leijer en Frances Lefebure nemen de groep mee naar een hotel in Zwitserland voor een onvergetelijke week.

Daarnaast programmeert de zender onder meer de Vlaamse fictiereeks “Chaussée d’Amour” die eerder al op Telenet te zien was. De rauwe en soms ietwat aangebrande reeks volgt een moeder die noodgedwongen intrekt in het bordeel dat ze van haar vader heeft geërfd en uit financiële noodzaak de zaak ook effectief gaat runnen.