Evanescence sluit Graspop Metal Meeting af

De organisatoren van het metalfestival in Dessel hebben de Amerikaanse metalband Evanescence op de affiche van de komende editie gezet. De groep rond frontvrouw Amy Lee sluit op zondag 18 juni Graspop Metal Meeting af op het hoofdpodium.

Graspop Metal Festival heeft de derde headliner van de komende editie van het festival bekendgemaakt: Evanescence. De Amerikaanse metalband is de derde hoofdact op het festival, nadat eerder al Rammstein en Deep Purple waren aangekondigd.

Evanescence brak in 2003 door met het album "Fallen". De hitsingle "Bring me to life" ging meer dan 14 miljoen keer over de toonbank. De groep is bekend van zijn eigenzinnige mix van metal, hardrock en symfonische melodieën.

Graspop Metal Meeting vindt komende zomer plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni. De Duitse metalband Rammstein is de grote naam op de affiche van de eerste festivaldag. De Britse groep Deep Purple mag op zaterdag 17 juni het licht doven in Dessel. Zondag sluit Evanescence het festival af.